world earth hour

60 minutter for jorden

Er du klar til at fejre Earth Hour den 25. marts? Det er tid til at slukke lyset, tage stikket ud af elektronikken og gøre dig klar til noget miljøvenligt sjov!

Hvad er Earth Hour, spørger du måske? Det er en global begivenhed, der finder sted hvert år, hvor mennesker rundt om i verden slukker deres ikke-nødvendige lys og apparater i en time, fra 20.30 til 21.30 lokal tid. Målet er at øge bevidstheden om klimaændringer og inspirere enkeltpersoner og lokalsamfund til at handle for at beskytte planeten.

Men bare fordi lyset er slukket, betyder det ikke, at det sjove skal slutte. Her er nogle ideer til, hvordan du får mest muligt ud af Earth Hour:

  • Vær vært for et middagsselskab med levende lys. Saml nogle venner og familie og spis et hyggeligt måltid ved levende lys. Du kan endda gøre det til en fest og udfordre alle til at medbringe en ret lavet med lokale, bæredygtige ingredienser.

  • Hold en glød-i-mørke dansefest. Bræk glødestokkene ud, og dans natten lang til dine yndlingssange. Dette er en fantastisk aktivitet for børn (og voksne, der er unge af sjæl).

  • Spil brætspil eller kort med lommelygte. Støv de gamle brætspil af, og udfordr dine venner til et spil Monopol eller Scrabble. Eller, hvis du føler dig eventyrlysten, så prøv at spille et spil kort med lommelygten.

  • Gå på stjernekiggeri. Når lyset er slukket, vil stjernerne være mere synlige end nogensinde. Find et roligt sted udendørs, og nyd nattehimlens skønhed. Du kan endda downloade en app som SkyView for at hjælpe dig med at identificere konstellationer.
    • Gå en tur eller cykeltur. Få noget frisk luft og motion ved at gå en tur eller cykeltur rundt i dit nabolag. Bare sørg for at bære refleksudstyr og vær sikker i mørket.

    Dette er blot nogle få ideer til, hvordan man gør Earth Hour sjovt og meningsfuldt. Uanset hvad du gør, så husk, at hver lille smule hjælper, når det kommer til at beskytte vores planet. Så sluk disse lys, og lad os fejre Earth Hour sammen!