solar micro grid

En inspirationshistorie: Solar Microgrid blev en bys livline i Blackout-tilbøjelige Puerto Rico

En dag besluttede en bagerejer i Puerto Rico at generere sin egen elektricitet, og det er sådan historien starter...

Puerto Rico er et amerikansk territorium med 3,2 millioner indbyggere og har noget af det dyreste og mindst pålidelige elektricitet overalt i landet. I Castañer, hvor hun bor, går strømmen tre eller fire gange på en uge. I 2017 efterlod orkanen Maria dele af øen i mørke i næsten et år. Castañer gik uden strøm i otte måneder.
Som om de penge, hun betalte for sin elregning, ikke var nok, er det også på grund af konstante udfald og spændingsudsving, at hun følte, at hun var nødt til at gøre noget stort for at løse dette problem. Det var da hun besluttede at involvere sig i lokale mikronetprojekter, hvor hun kunne producere og sælge elektricitet til andre. Hun monterede 51 solpaneler på sit tag og fodrede en bank af industribatterier og invertere inde i en skønhedssalon på den anden side af gaden. Derfra flød elektriciteten til det amerikanske postkontor, en isbar, en privat bolig og en oplader til elbiler.
Med dette projekt betaler hun et gebyr for lejligheden på $771, mens hun plejede at betale mere end $1.000 om måneden for elektricitet. Microgrids tilføjer ikke kun et lag af redundans til systemet, men er en effektiv måde at trække mere vedvarende energi ind på.
Forestil dig, at så mange mennesker er i stand til at generere vedvarende energi i byer som Castañer, der ville ikke være nogen spændingsudsving eller strømafbrydelser. Så du kan også være en inspirationshistorie, hvorfor ikke?