Daylight Saving Time

Sommertid

Har du stillet dit ur en time tilbage?

Det skal du ikke bekymre dig om, for mange apparater som computere og mobiltelefoner stiller sig automatisk tilbage.Sommertid er den praksis, hvor man stiller urene en time frem fra normaltid i sommermånederne og tilbage igen om efteråret.

Natten til lørdag blev urene igen stillet om fra sommertid til centraleuropæisk tid. Fra nu af vil du vågne op med sollys.

Sommertid er den praksis, hvor man stiller urene en time frem i forhold til normaltid i sommermånederne og tilbage igen om efteråret.

Formålet med at stille urene har været at spare energi siden midten af det 18. århundrede. Benjamin Franklin er grundlæggeren af sommertiden. Franskmændene brugte sommertid på grund af en oliekrise, og tyskerne brugte sommertid som en krigsforanstaltning for at spare energi.

Der bruges mere energi om vinteren. På grund af priseksplosionen på energimarkedet er det meget vigtigt at spare på energien. Vi har brug for at varme rum op, og der bruges mere elektricitet til at lyse op i de længere, mørke timer af dagen. Så at skifte fra sommer- til vintertid sparer energi. Om sommeren er aftenerne lysere i længere tid, og derfor sparer vi en times elektricitet ved at skifte tid.

Nyd vinterdagene og sommertiden!