autumn

Falsk efterår

Efteråret er kommet tidligere end nogensinde i år.

Med global opvarmning bliver træer ligesom alle andre levende væsner også påvirket af hedebølger . Høj varme har alvorlige konsekvenser for træer. En af dem er på bladhøjde. Fotosyntese reduceres, fotooxidativ stress øges, blade falder og væksthastigheden af ​​resterende blade falder. Når et træ står over for hedebølger og negative effekter af varmestress, kan det føre til dødelighed. Selvom nogle træarter udviser tolerance over for termisk stress, er de stadig under indflydelse af klimaændringer. Overdreven varme kan forårsage et fald i vækst, bladudvikling og bladareal. Så de direkte virkninger af høj temperatur kan være alvorlige. Hedebølgerne, hvad angår antal og intensitet, er steget gennem dette århundrede, og det ser ud til, at de vil fortsætte med at stige.

Lad mig fortælle dig om træers overlevelsesmekanismer. Træer kan lede vand fra deres blade til luften. Dette kan forårsage, at der dannes luftbobler i kanalerne, der fører fra rødderne til bladene. Disse bobler bryder kæden af ​​vandmolekyler, som er nødvendige for at holde vand i bevægelse opad gennem et træ.

Træer reagerer på høj varme, der lukker åbningerne i deres blade for at begrænse vandtab. Ved at gøre dette lukkes deres evne til fotosyntese ned. De har brug for kølighed for at kunne lave mad.
Hvorfor skal vi beskytte træerne?


Forestil dig dig selv på en sommerdag, en meget varm dag, du er udenfor og leder efter en skygge til lindring. Så finder du en skygge af et træ, et ly mod varmen. Men hvad med træer? De udsættes for direkte sollys. De forsøger at overleve i skiftende temperaturer og klimaændringer. De kan sænke lufttemperaturen i byer til livreddende grader. De reducerer også efterspørgslen efter elektricitet for grader ved at hjælpe med at undgå potentielle strømafbrydelser under hedebølger og spare penge og emissioner.

Træerne er under stress

Det ligger selvfølgelig i deres natur at falde blade om efteråret. Det grønne i bladene viger for røde, gule, orange og brune, da træet trækker sukkeret tilbage i sine grene og stamme. Alligevel er det ikke normalt, at de smider deres blade tidligt. Mangel på regn, har en meget tør sommer, så blade falder fra træer og træer går tidligt i overlevelsestilstand. I Storbritannien var det i sommers over 40 grader. Og denne sommer blev millioner af træer berøvet vand og fældede deres blade tidligt for at spare på sukker og vand. Ifølge eksperterne er tidligt efterår et tegn på stress, da træer forsøger at holde på fugten midt i den skyhøje varme og lave nedbørsmængder. De smider deres blade for tidligt for at spare på vand og energi.

Så du ser, det handler om overlevelsesinstinkt, de forsøger at beskytte sig selv. Vi bør tage vores ansvar og tænke på træer, bruge elektricitet og ikke-vedvarende energi. Fordi de alle er forbundet med hinanden. Begynd at generere ren energi, og du gør i det mindste noget for naturen!