tidal energy

Fra kyst til hjem: Hvordan tidevandsenergi kan hjælpe lokalsamfund

Vidste du, at tidevandsenergi er en ren og bæredygtig energikilde, der kan gavne kystsamfund på en række måder?

Tidevandsenergi genereres af vandets bevægelse forårsaget af månens og solens tyngdekraft. Efterhånden som tidevandet stiger og falder, drejes turbiner, hvilket genererer elektricitet. Tidevandsenergi er en forudsigelig strømkilde, hvilket gør den til en pålidelig mulighed for samfund, der er afhængige af elektricitet.

Så hvad er fordelene ved tidevandsenergi for kystsamfund?

Reduceret kulstofemission: Tidevandsenergi er en ren energikilde, der ikke producerer drivhusgasser. Dette kan hjælpe kystsamfund med at reducere deres CO2-fodaftryk og bidrage til at afbøde klimaændringer.

Økonomisk udvikling: Tidevandsenergiprojekter kan skabe arbejdspladser inden for konstruktion, fremstilling og drift af tidevandsenergianlæg. Dette kan være med til at sætte skub i den lokale økonomi og skabe nye muligheder for virksomheder og arbejdere.

Bæredygtig udvikling: Tidevandsenergi er en bæredygtig energikilde, der kan hjælpe kystsamfund med at reducere deres afhængighed af fossile brændstoffer. Dette kan hjælpe med at beskytte miljøet og sikre en ren og sund fremtid for fremtidige generationer.

Her er nogle eksempler på vellykkede tidevandsenergiprojekter, der har gavnet kystsamfund:

  • MeyGen Tidal Array er et af verdens største tidevandsenergiprojekter. Det ligger ud for Skotlands kyst og begyndte at producere elektricitet i 2016. Projektet har skabt hundredvis af arbejdspladser og har reduceret CO2-udledningen med 100.000 tons om året.

  • La Rance Tidevandskraftværk er verdens første og største tidevandskraftværk. Det ligger i Frankrig og har produceret elektricitet siden 1966. Anlægget har produceret over 20 milliarder kilowatt-timer elektricitet, hvilket har forhindret udledningen af ​​over 10 millioner tons kuldioxid.

Infograf af tidevandsenergi på verdensplan

Så hvad tror du? Er tidevandsenergi en god mulighed for kystsamfund? Vi mener, at det har et stort potentiale til at hjælpe os med at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer og opbygge en renere og lysere fremtid. TESUPs dedikation til lokaliserede vedvarende energiløsninger passer perfekt til tidevandsenergiens potentiale til gavn for lokale økonomier og fremme bæredygtig udvikling.