sustainability and Julia Hailes

Indsigt i bæredygtighed fra en kendt britisk forfatter og miljøforkæmper Julia Hailes

I dag har vi en meget vigtig gæst i vores bloghjørne - Julia Hailes. Hun er en berømt britisk forfatter og miljøforkæmper, der har skrevet eller co-skrevet 9 bøger, inklusive den berømte "Green Consumer Guide", som solgte over 1 million eksemplarer. Hun holder taler ved mange forskellige arrangementer og kampagner for at skabe opmærksomhed om miljøspørgsmål. Vi havde et meget fint interview med hende om, hvordan hun startede sin karriere, hendes ren-energi-relaterede handlinger og projekter, hvordan hun stødte på TESUP, og hvordan vi kan samarbejde med hende. Lad os begynde!

Hej Julia, vi er rigtig glade for at få dette interview med dig. Tak fordi du sluttede dig til os. Lad os starte med vores første spørgsmål: Vi er nysgerrige efter, hvordan du startede din miljøkarriere. Hvad fik dig til at bevæge dig i denne retning, og hvordan startede din rejse?

Der var et afgørende øjeblik, der fik mig til at tænke, at jeg virkelig var nødt til at gøre noget. I begyndelsen af ​​1980'erne tog jeg til Sydamerika og befandt mig i det vestlige Brasilien, i Mato Grosso. Det er en vidunderlig del af verden med skove og vådområder - og sammen med dyrelivet.

Men da jeg stod og kiggede på regnskovene, der strakte sig ud i det fjerne, hørte jeg lyden af ​​motorsave og indså, at den spanske familie, jeg boede hos, fældede skoven. Dette var katalysatoren for mig i at blive miljøforkæmper - og i særdeleshed foranledigede min mission til at redde regnskovene.

Det var i begyndelsen af ​​80'erne - vi er nu i 2023, og vi gør det stadig. Selv på en nylig tur var jeg nødt til Indonesien, jeg kunne se folk brænde vegetationen, og det knuser mit hjerte. Ødelæggelserne er enorme, og de har enorme konsekvenser for klimaændringer og biodiversitet.

Det er virkelig forfærdeligt, og det er så vigtigt at have så mange lidenskabelige miljøforkæmpere som dig som dig for at vende udviklingen. I dagens verden er der mange kendte udtryk som bæredygtig livsstil og at være miljøvenlig. Med dine egne ord, kan du venligst forklare, hvad bæredygtig livsstil betyder, og hvordan folk bør handle for at få en bæredygtig livsstil?

I dag er bæredygtighed blevet et meget almindeligt ord, men da jeg først startede som miljøforkæmper i 1986, var det ikke almindeligt forstået. Enkelt sagt handler det om at kunne leve uden at forbruge flere ressourcer, end planeten kan producere og fortsætte med at producere for evigt. Det har vi desværre ikke gjort i lang tid.

Vi er nødt til at lægge tingene tilbage. I dag handler det ikke så meget om bæredygtighed, men fokus er på regenerering - hvordan vi ikke kun kan stoppe med at ødelægge det, vi har, men vigtigst af alt sætte det tilbage, vi har mistet.

Når folk bliver spurgt om, hvilke miljømæssige handlinger de tager, nævner de ofte genbrug. Men hvis vi skal løse problemerne i forbindelse med vores spildsamfund, er vi nødt til at reducere mængden af ​​affald, vi producerer, bruge genbrugsprodukter, erstatte produkter med tjenester og meget mere. Dette beskrives ofte som den 'cirkulære økonomi' kopierende natur, hvor der ikke er noget spild.

Jeg er helt enig med dig, vi bør ikke kun fokusere på bæredygtighed, men vi bør også fokusere på regenerering. Kan du fortælle os om de handlinger, du foretager dig derhjemme?

Jeg vil gerne nævne et par ting, som du måske ikke er bekendt med i stedet for nogle åbenlyse ting, som mange andre mennesker gør.

Men før det er en vigtig ting at forstå vigtigheden af, hvad vi gør for at sende et budskab til regeringen og virksomhederne om vores prioriteter - og hvad vi ønsker at ændre. Dette var en meget vigtig del af vores originale grønne forbrugervejledning - at samle offentligheden og få dem til at presse virksomheder til at ændre, hvad de gjorde. I den henseende var det utroligt vellykket.

I 1987, da jeg første gang ringede til supermarkederne for at spørge om deres grønne politikker, vidste de ikke, hvad jeg talte om. Kun et år senere, efter udgivelsen af ​​Den Grønne Forbrugerguide, ringede jeg igen til dem for at spørge, hvad de lavede - og de havde alle ansat nogen til at gå i spidsen for bæredygtighedsspørgsmål. Wow. Det var et tydeligt tegn på, at de vidste, at 'grønne forbrugere' var deres kunder, og de lyttede til dem.

OK, så her er nogle af de ting, jeg gør. Til at begynde med er jeg blevet en meget kampagneturist. Jeg har ikke en helt afslappende tid på ferien, fordi jeg udfordrer hotellerne på, hvad der sker med deres spildevand, og hvad de laver i forhold til bevaring, eller hvor de lægger deres affald.

Jeg bruger LED-pærer, jeg genbruger alt, hvad jeg kan genbruge, og forsøger at bruge genbrugsprodukter så meget jeg kan. Jeg giver en masse ting væk på Facebook Marketplace eller til lokale velgørenhedsbutikker, hver gang jeg smider noget ud, tænker jeg altid på en mulig måde for en anden at bruge det. Vi har elbil og bruger elcykler. Og vi giver vores kæledyrsfoder, der er lavet med insekter, som har et meget lavere kulstofaftryk end kødbaserede fødevarer.

Så der er et par ting, vi laver som familie, men den sidste, jeg gerne vil tale om, er investeringen og velgørende gaver. Min yngste søn har overtaget administrationen af ​​min pension med fokus på det, der kaldes ESG (Environmental, Social, Governance) investering. På den velgørende front har jeg tilmeldt mig Global Returns Project, som er et fremragende initiativ, der opmuntrer folk til at donere en meget lille procentdel af deres samlede investeringer til 'bedst-in-class' klimaorganisationer. En, som jeg især nyder at støtte, er Client Earth, som støtter advokater, der håndhæver miljølove og hjælper regeringer med at udvikle effektive miljøpolitikker.

Jeg har også tilmeldt mig en organisation, der hedder 'Give as You Live'. Det betyder, at for de fleste køb, jeg foretager online, kan jeg donere til en velgørende organisation efter eget valg. Det er en af ​​de ting, der, når du først har konfigureret det, ikke kræver yderligere handling, men tilføjer til det, du kan bidrage med. Jeg synes, jeg skal skrive en blog om alle de forskellige måder, du kan investere eller donere for at støtte planeten. 🙂

Du er en fantastisk miljøpioner, Julia, der er tonsvis af ting, som vi alle burde lære af dig. Du fortalte os om din bæredygtighed og miljørelaterede handlinger. Hvad med dit vedvarende energisystem derhjemme? Hvad er dens nuværende status, og hvordan vil du gerne udvide den yderligere?

Vi havde ni års byggearbejde i vores hjem i Dorset, som omfattede totalrenovering af nogle gamle landbrugsbygninger og oprettelse af et kompleks. I processen med at gøre det installerede vi 3 partier solpaneler, en luftkildevarmepumpe og to forskellige typer termostatstyringer.

Den virkelige udfordring med teknologien omkring vedvarende energi er, at de hele tiden forbedres, og det er ret svært at vide, hvornår man skal tage springet og sætte dem op, for næste år vil der sandsynligvis være nye, der giver dig mere strøm til mindre omkostninger. Men vi tog risikoen og satte 10kW solpaneler og en luftvarmepumpe til opvarmning af vores nye store bygning gennem gulvvarmen. Luftvarmepumpen har været en blandet succes, fordi den ikke var sat ordentligt op, og vi forsøger stadig at reparere den.

En vigtig del af udfordringen med disse ting er at bygge et system, der virkelig er integreret. Selvom jeg er ret vidende om disse ting, står jeg stadig over for mange tekniske udfordringer. Forskellige virksomheder vil anbefale deres produkter, men det er ikke nemt at samle alle de forskellige komponenter og få dem til at fungere problemfrit. Selv når du har installeret teknologien, skal du tage beslutninger om, hvilken energileverandør, hvilken takst du vil være på, hvordan du bliver energieffektiv, og hvad du kan gøre for at undgå at bruge strøm i spidsbelastningstider.

I vores tidligere foredrag nævnte du, at du planlægger at udvide dit energisystem yderligere og tilføje flere solpaneler og vindmøller. Kan du fortælle os lidt mere om din udvidelsesplan?

Vi planlægger at sætte flere solpaneler og en TESUP vindmølle ind. Jeg har altid tænkt, hvilken dejlig idé at have en lille vindmølle, der snurrer væk på taget. Men de tidligere muligheder, jeg overvejede, var ikke levedygtige og ville ikke have genereret nok strøm. Jeg føler dog, at TESUP-vindmøller er forskellige, så jeg vil gerne prøve en og se, hvordan den fungerer.

Samtidig planlægger vi også at tilføje flere solpaneler på vores tag og også noget, der kaldes en "diverter" for at kunne bruge noget af den vedvarende energi til at varme vores vand op gennem elektricitet, hvilket betyder, at vi så bliver bruger mindre olie (vi har et oliefyr).

Da vi installerede solpanelerne, undersøgte vi at sætte et batteri i til opbevaring, men det var meget dyrt og lagrede relativt lidt strøm. De er stadig dyre, men jeg tror, ​​de er meget mere effektive, så det er også i vores planer.

Da jeg flyttede til vindmøller, blev jeg først kontaktet af TESUP om deres vindmøller, så jeg slog dem op og var virkelig imponeret over enkelheden i deres design. I øjeblikket venter vi på at få en licens fra Rådet til at tilføje ekstra vedvarende energi - vi håber dog at få det snart og vil fortsætte med installationen af ​​både TESUP-vindmøllen og yderligere solpaneler.

Din sag vil være et godt eksempel for alle, der gerne vil bygge et vedvarende energisystem i hjemmet. Når du har installeret din TESUP-vindmølle og får den næste del af dit system til at fungere, vil jeg meget gerne besøge dig og se dit hybridsystem på plads, og vi kan lave endnu et interview med dig.

Det vil jeg rigtig gerne. Jeg vil også gerne oprette et dashboard. Jeg vil gerne ind på en hjemmeside og se alle data for vores el- og olieforbrug, samt hvor meget vi producerer fra vind og sol. Ved at forbinde alle oplysningerne ét sted, vil jeg være i stand til at få en klar idé om mit CO2-fodaftryk og være i stand til at finde ud af, hvordan jeg kan reducere det yderligere.

Dette vil også hjælpe mig med at øge bevidstheden om ren energi og give råd om den bedste tilgang. Det er også vigtigt at kommunikere det til andre mennesker for deres bevidsthed og involvering i ren energibevægelsen.

Lad os ændre lidt retning, mens vi stadig er på emnet vedvarende energi. Det Forenede Kongerige og nogle europæiske lande er ret fremme med hensyn til anvendelser af vedvarende energisystemer og opstilling af aggressive mål for at generere al elektriciteten fra rene energikilder så tidligt som muligt. Fra dit synspunkt, hvad er de ting, som regeringerne gør rigtigt, og hvad skal de ændre eller forbedre?

Der er en stor diskussion om vind på land. Regeringslovgivningen gør det utroligt svært at installere flere vindmøller på land. Også mange mennesker har været ret afvisende over for tanken om at have vindmøller tæt på sig. Den gode nyhed er, at denne tankegang begynder at ændre sig, efterhånden som folk indser, at dette er sådan en letvindelig løsning.

Et andet problem er, at vindmøller ikke kun skal installeres på smukke landlige steder - hvorfor ikke placere dem langs siderne af vores motorveje? Ligeledes, hvis du ser på solpaneler, hvorfor opfordrer regeringens politik så ikke alle varehuse til at sætte solpaneler på deres tage?

Tidligere arbejdede jeg for en meget stor virksomhed, der havde mange lagre. De satte nogle solpaneler på deres tage, men kun nok til at dække deres eget energibehov. Dette kommer ned til spørgsmålet om eksport. I øjeblikket, hvis du producerer mere solenergi, end du har brug for, er det svært at få et rimeligt afkast af det, du eksporterer. Det betyder, at der installeres langt mindre vedvarende energi, end der burde være. Vi er nødt til at ændre denne dynamik og begynde at sælge til andre – og det bør støttes af regeringen.

Den anden negative ting, som regeringen stadig gør, er at bruge mange penge på at subsidiere fossile brændstoffer. Tanken om at støtte den nye kulmine i det nordlige England er helt chokerende. Jeg må indrømme, at jeg ikke er særlig imponeret over regeringen i dag – der er meget mere, de kunne og burde gøre. Og de skal være langt mere kreative samt have en mere holistisk tilgang.

Vi har allerede talt om mange initiativer, du har taget fat på på området ren energi, men da du er en vigtig ambassadør på dette område, er der så andre aktiviteter, du gerne vil nævne?

Da jeg begyndte at tænke på vedvarende energi for over 30 år siden, var rådet at gå efter solvarme til vandopvarmning i stedet for at installere solceller til at producere elektricitet. Nu er bordene vendt, og solcelleanlæg er den anbefalede mulighed - også til vandopvarmning. Det fantastiske er, at når dit vand er varmt, kan strømmen bruges til alt muligt andet. Sammen med vores næste parti solpaneler installerer vi en omleder, som vil bruge strømmen til at opvarme vores vand og forhåbentlig reducere vores brug af olie markant.

Den sidste og vigtigste ting, som alle skal gøre, er zoneinddeling. Dette gøres med smart termostatstyring, som kan indstilles til at opvarme forskellige rum til forskellige temperaturer på forskellige tidspunkter. De fleste mennesker har et varmesystem, der enten er tændt eller slukket, hvilket ikke er særlig effektivt.

Er der nogle projekter, som du tror, ​​TESUP kan samarbejde om med dig?

Det, der ville være helt genialt, er, hvis du var i stand til at hjælpe med Dashboard-projektet. Ideen er at måle og overvåge energiproduktion og -forbrug ved hjælp af en enkelt platform. Jeg tror, ​​at folk, der er flyttet til vedvarende energi, kæmper for at kontrollere, hvor meget energi de producerer, og for at optimere deres brug til de tidspunkter på dagen, hvor det vil have den laveste miljøbelastning. Hvis TESUP var i stand til at igangsætte dette dashboard-projekt, ville det være genialt.

Det er en meget god idé, og det ville være det næste trin i et af de R&D-projekter, vi i øjeblikket arbejder på, nemlig cloud-overvågningsprojektet. I vores næste generations vindmøller satser vi på at have dette skysystem, hvor kunderne vil være i stand til at se energigenereringsdata afhængigt af vindhastighederne på forskellige tidspunkter af dagen. De vil også være i stand til at administrere og sende kommandoer til at starte og stoppe deres vindmøller. Tilføjelse af forbrugsdata er også en meget god idé og kunne være vores næste skridt, efter at vi har afsluttet den indledende version af projektet.

Jeg synes, det er et rigtig godt første skridt. Jo flere data du kan have i denne overvågningsplatform, jo ​​mere nyttigt er det for folk at styre deres energiproduktion og -forbrug.

Tak Julia for denne idé. Sidst men ikke mindst, da du har været miljøforkæmper i mange år, og vi værdsætter virkelig din mening; hvordan tror du, tingene har ændret sig, siden du startede i miljøbevægelsen, og er du optimistisk med hensyn til fremtiden?

Nå, jeg starter med det positive. Det er fantastisk, hvor meget mere opmærksomhed der er i dag, end der var, da jeg startede. Før i tiden var det slet ikke på folks radar. Virksomheder følte sig ret uengagerede, fordi de ikke følte, at der var noget, de virkelig kunne gøre. Men i dag er konceptet med virkelig at engagere sig i virksomheder og motivere dem til at gøre ting fantastisk.

Noget, der ikke er helt godt, er, at de fleste virksomheder stadig er det ser på at gøre det mindre dårligt, end de gjorde før. De forsøger at reducere deres emissioner og bruge mindre energi. Men det, vi virkelig ønsker, er, at virksomhederne ser på, hvordan de kan gøre mere gavn. Det betyder ikke kun at se på, hvad de laver inden for deres egen drift, men at se på hele deres forretningsmodel. De bør have en vision om den slags verden, de ønsker at leve i, og derefter finde ud af, hvordan de som virksomhed vil skabe den verden og gøre en positiv forskel for planeten.

Dette er en meget mere visionær tilgang, og det har vi brug for mere af. Som du sagde i din introduktion, holder jeg mange taler til virksomhederne, og nogle gange bliver jeg så frustreret, når de siger, at vi er forpligtet til at gøre det på grund af lovgivning, eller vi vil forsøge at nå netto nul i 2050 Men de har brug for mere kreativitet og holistisk tænkning om selve virksomheden, hvad de laver, og hvordan de kan ændre verden til det bedre. Vi er alle en del af den proces, og vi er nødt til at anvende denne tankegang i vores egen livsstil og vores virksomheder.

Desværre gør de fleste virksomheder ikke dette oprigtigt endnu. De gør det på grund af deres årlige mål for aktionærerne. Der bør ske et fuldstændigt mindsetskifte.

Du spurgte mig, hvor optimistisk jeg var. Jeg er generelt en meget optimistisk person, men i de sidste par år er jeg begyndt at føle mig ret pessimistisk over, hvad der sker med vores planet. Jeg gik op til COP 26 i Glasgow, og det var bare en påmindelse om, hvor meget skade vi laver, hvor hurtigt det hele sker, og hvor små fremskridt vi gør som verden i forhold til, hvad vi skal gøre.

Det er dog virkelig dejligt at kunne give jer mine tanker og opmuntre TESUP - En virksomhed, der ser på en visionær vej frem. Jeg er glad for, at du gør husholdningsvindmøller til en levedygtig mulighed - og jeg håber virkelig, at du vil være i stand til at hjælpe mange af os med at gøre en forskel og reducere vores CO2-fodaftryk markant.

Tak, Julia, det har været en fornøjelse at få et interview med dig. Er der noget, du vil tilføje?

Jeg er meget opsat på at holde dig opdateret om mine fremskridt med udvidelsen af ​​hjemmeenergisystemet. Tak fordi du fandt mig og ser frem til at høre om TESUP og dets netværk.

Det vil vi helt sikkert gøre, mange tak for at dele dine tanker med os i fuld ærlighed. Vi ser frem til vores opfølgende interview frem mod sommer.

Stor tak til vores værdifulde kunder og bloglæsere for at læse vores samtale med Julia. Vi håber, at det hjælper dig og andre til at blive inspireret og tage flere positive handlinger for vores planet. Bliv ved med at følge os for vores fremtidige interviews med vigtige miljøforkæmpere fra hele verden.