Nasa Spacecraft crashes into an asteroid tonight

Nasa-rumfartøjet styrter ind i en asteroide i aften

NASA's Double Asteroid Redirection Test (DART) er sat til at kollidere med Dimorphos, som er en lille asteroide-satellit, der blev opdaget i 2003. Det er den lille planet-måne i et synkront binært system med 65803 Didymos som den primære asteroide. DART , selvkørende selvmordsrumfartøj, er den første mission nogensinde dedikeret til at undersøge og demonstrere en metode til asteroidafbøjning ved at ændre en asteroides bevægelse i rummet gennem kinetisk påvirkning. Denne mission af DART er en test af NASA's evne til at opnå en kinetisk indvirkning på en asteroide og observere asteroidens reaktion, det er et globalt planetarisk forsvar.

NASA lancerede rumfartøjer for at teste teknologien den 24. november 2021, der vil ændre deres baner ved at ramme asteroider, der er i fare for at ramme Jorden, selvom de ikke er risiko for nu, men de er tæt på Jorden. Som en del af DART-missionen blev rumfartøjet placeret på SpaceX Falcon 9-raketten affyret fra Space Force Base.

Det blev oplyst, at asteroiden ikke er beregnet til at blive fuldstændig disintegreret med nedslaget, som er planlagt til at finde sted 11 millioner kilometer væk fra Jorden. Det vil blive forsøgt at ændre asteroidens kredsløb med anslagshastigheden.

Hvorfor er denne mission vigtig, fordi det er virkelig svært at ramme et meget lille objekt i rummet, og nu er det ved at blive opnået. Og hvis det kan lykkes, mener jeg, at DART og Dimorphos forbinder sig som planlagt, den lille asteroides bane vil komme tættere på den større Didymos. Dimorphos er solid, og DART skærer kun et lille krater, hvorefter to objekter støder sammen og klæber sammen. Da DART bevæger sig i den modsatte retning af Dimorphos, vil det reducere noget af asteroidens vinkelmomentum, hvilket får den til at nærme sig og accelerere mod Didymos. Det er en af ​​de to muligheder. Og den anden mulighed er, at Dimorphos' kredsløb vil falde endnu tættere på Didymos, hvis Dimorphos mere ligner en bunke murbrokker, der holdes sammen af ​​tyngdekraften, så vil nedslaget skabe et dybt krater og sende en byge af affald ud i rummet.

et billede af en asteroide

Tror du, at DART vil lykkes med denne mission, og vil den ramme asteroiden eller ej?

Uanset hvad, vil vi være vidne til en historisk tid! Universet og videnskaben er fuld af fantastiske øjeblikke!

Lad os se kollisionen på NASA's live-udsendelse klokken 19:14 østlig tid i dag. https://www.youtube.com/watch?v=21X5lGlDOfg

Hubble Space Telescope, James Webb Space Telescope og LICIAcube vil også tage billeder af kollisionen.