typhoon hinnamoor

Sydkorea står uden strøm efter tyfonen Hinnamor

Den 6. september vågnede Sydkorea op til en katastrofe. Udløsning af voldsom regn og blæst ødelagde træer, veje og hjem og efterlod mere end 20.000 hjem uden strøm. I det sydlige distrikt af landet bragte vinden strømkabler ned. Tyfonen forårsagede jordskred, skader på boliger og offentlige faciliteter, strømafbrydelser i boliger og oversvømmelser af landbrugsjord i Sydkorea.

Tyfon er en moden tropisk cyklon, der udvikler sig mellem 180° og 100° E på den nordlige halvkugle. Der er seks kategorier af den tropiske cyklonintensitetsskala .

Typhoon Hinnamnor er en kategori 2 orkan, som er ekstremt farlig og forårsager omfattende skader. Ejendomsskader såsom større tag- og sideskader opstår på velkonstruerede rammeboliger. Lavt rodfæstede træer knækker eller rykker op og blokerer veje. Strømtab forventes med varige dage til ugers udfald.

Årets stærkeste storm

Sydkoreas premierminister Han Duk-soo udsendte en opfordring til at evakuere mennesker i udsatte områder. Ifølge Japan Meteorological Agency er det årets kraftigste storm. https://www.data.jma.go.jp/multi/cyclone/cyclone_detail.html?id=60&lang=da

Der er faldet mere end 94 cm regn, og vinden toppede med 155 kilometer i timen på landets Jeju-ø siden søndag. I mandags advarede den koreanske meteorologiske administration om den forestående tyfon, som tvang flyaflysninger, suspendering af forretningsdrift og lukning af skoler.

Ingen tilskadekomne

Der er ikke rapporteret om tilskadekomne på trods af evakueringsnumrene, men kun en 25-årig mand er blevet rapporteret, efter at han faldt i strømregn.

Sydkorea er ikke det eneste land, der står over for tyfonerne. På samme måde dukkede tyfoner op i Filippinerne, andre stillehavslande og New Zealand.

Brug af elektrisk energi er udbredt i næsten alle sektorer, og energiefterspørgslen stiger dag for dag. Dette medfører, at de eksisterende elsystemer er utilstrækkelige til at opfylde kravene. For at overvinde dette tilføjes nye produktions- og teknologienheder til strømsystemer. Da der ikke er elektricitet i de faciliteter, der pumper vand til byledninger, giver mangel på elektricitet også problemer med vandmangel.

et billede af tyfonen
Årsagen til strømafbrydelserne

Det er yderst vigtigt at analysere årsagerne til og virkningerne af afbrydelserne, som alvorligt påvirker menneskelivet både socialt og økonomisk, for at minimere de mulige afbrydelser og deres virkninger ved at træffe de nødvendige foranstaltninger.

31,4 procent af strømafbrydelserne skyldes regn og vind, 11,1 af isstorme, 10,1 af cykloner og tropiske storme, 8,8 af tordenvejr, 5,6 af brande og 1,6 af jordskælv.

Denne naturkatastrofe, som jorden står over for mere dag for dag, viser os, at alle burde være i stand til at generere deres egen energi. Fordi disse begivenheder hovedsageligt påvirker elektricitet, og i dette århundrede er elektricitet afgørende.

Vær forberedt på sådan en katastrofe, begynd at planlægge dine Plan B'er, køb en af ​​vores vindmøller. Hjælp både med at forhindre klimaændringer og redde dig selv.