energy conservation day

Verdens energibesparelsesdag

Den 14. december fejrer mennesker verden over World Energy Conservation Day for at øge bevidstheden om værdien af ​​energiforbrug i dagligdagen, dens knaphed og dens effekt på levedygtigheden af ​​globale økosystemer. Det fokuserer vores opmærksomhed på vigtige energirelaterede udfordringer, som vil påvirke menneskeheden i fremtiden. Denne dag understreger vigtigheden af ​​de relevante bekymringer.


Energibesparelse er praksis med at bruge mindre energi for at sænke omkostningerne og reducere miljøpåvirkningen.


Det er en dag dedikeret til at øge bevidstheden om vigtigheden af ​​energieffektivitet og -besparelse, konservatisme i energiforbruget. Global opvarmning, som har potentialet til at gøre kloden ubeboelig, skyldes i høj grad brugen af ​​energi. Vi er alle klar over den alvorlige trussel, som den hurtige udtømning af konventionelle energireserver udgør. Hver dag bruger den globale menneskelige befolkning energi for at opretholde en civiliseret livsstil.


Disse ressourcer er en afgørende komponent i menneskelig udvikling, som omfatter at tilbyde tilstrækkelig adgang til ting som mad, tøj, husly, vand, sanitet, medicin, uddannelse, transport og industriel brug. Sammenfattende har energi en indflydelse på alle aspekter af aktiviteter, der er relevante for det moderne liv og daglige liv.


Energiforbrug som en procentdel af befolkningen betragtes ofte som en central udviklingsindikator. Energiforbruget vil stige i takt med, at befolkningen og landet udvikler sig.


Det indebærer at reducere energiforbruget i boliger, kontorer og offentlige/statslige institutioner. Hvis du er en boligejer, der forsøger at spare energi, skal du ikke lade dig afskrække af, at denne artikel fokuserer mere på ikke-beboelsesbygninger, fordi energibesparelse er vigtig på verdensplan. Størstedelen af ​​de regler, der regulerer virksomheder og andre organisationer, gælder også for boliger. Vi skal tjene os selv ved at spare på energien derhjemme.


Hvad du kan gøre for at øge opmærksomheden på denne dag:

  • Du kan spare energi derhjemme ved at lade dit vasketøj lufttørre.

  • Opvarm dit hjem en time mindre hver dag.

  • Hold forhindringer væk fra ventilationsåbningerne på dine elektriske varmeapparater.

  • En grad af termostatreduktion kan resultere i årlige besparelser.

  • Vælg energieffektive modeller med energistjernemærkede apparater.

  • Skift til lav-watt og energieffektive lys.

  • Sluk dine lys, når du ikke bruger dem, eller når du forlader et værelse.

Det er en god dag at begynde at spare på energien, hvis du ikke allerede er begyndt.

Spar energi, red planeten!