top of page

Adgang til elektricitet og vedvarende energiMange mennesker i mere udviklede lande tager leveringen af ​​basale fornødenheder som vand, varme og elektricitet for givet. I virkeligheden kræver disse bekvemmeligheder en enorm mængde infrastruktur for at køre effektivt og pålideligt. Mange lande har simpelthen ikke adgang til de midler, ekspertise eller politiske stabilitet, der kræves for at udvikle denne infrastruktur, hvilket fratager deres borgere leveringen af ​​disse ekstremt nyttige ressourcer. For eksempel har hundreder af millioner af afrikanske kvinder ikke pålidelig adgang til el fra nettet. De er afhængige af forskellige kilder til lokalt fremskaffet energi til at fungere i deres daglige liv. Lys er svære at få fat i, da de er afhængige af batteridrevne lommelygter, når solen går ned. Elektriske komfurer og ovne er ikke-eksisterende, i stedet samler disse kvinder brændstof og brænder det i deres hjem, hvilket skaber skadelige dampe og dampe.
Dette er energifattigdom, og det påvirker mange mennesker over hele verden. Cyklussen er svær at bryde ud af uden ekstern hjælp. Mennesker uden en pålidelig energikilde bruger en stor del af tiden i deres dage på at samle ressourcer for at overleve, såsom at samle brænde eller rent vand. Som følge heraf kan de ikke tjene penge nok til at sikre en mere stabil livssituation og er simpelthen tvunget til at fortsætte med at operere på samme måde. Forestil dig, hvor meget sværere det ville være at bo i dit hjem uden nem adgang til vand eller strøm! Intet ville nogensinde blive gjort!


1 ud af 10 personer har ingen elektricitet

Med den nuværende udviklingshastighed vil 670 millioner mennesker verden over stå uden en pålidelig kilde til elektricitet i 2030, og leve i en lignende situation som den, der er beskrevet ovenfor. Dette forårsager en række sundhedsmæssige, sociale og økonomiske problemer rundt om i verden og har desperat brug for en løsning. For eksempel bruger 2 milliarder mennesker stadig fast brændsel, brændt i deres huse til at lave mad og opvarme deres hjem, såsom petroleum, animalsk affald og træ. De dampe og giftige gasser, der frigives fra denne proces, resulterer i anslået 3,8 millioner for tidlige dødsfald årligt.Politikker til fremme af vedvarende energi


Denne uheldige situation påvirker ikke kun dem i mindre udviklede lande. På grund af forglemmelser i systemer kan nogle mennesker i rigere lande blive efterladt, hovedsageligt på grund af vanskelige økonomiske situationer. I øjeblikket i USA, et af de mest velhavende lande i verden, er så mange som 16.000 familier ikke engang tilsluttet et elnet på grund af vanskeligt at betjene områder med lave indkomster. Mange flere kæmper i øjeblikket for at betale stadigt stigende elregninger med den nuværende energikrise, hvilket tvinger mange til at vælge mellem at varme deres hjem op og spise. (https://www.powermag.com/did-you-know-there-are-60000-u-s-citizens-who-lack-access-to-electricity/)Støtter du regeringens initiativer til at sætte skub i vedvarende energi?

  • Ja

  • Ingen


Som delvist svar på dette har USA's præsident, Joe Biden, søgt at styrke sektoren for solenergiproduktion. Dette er blevet forsøgt gennem påberåbelse af lov om forsvarsproduktion, som letter restriktionerne for import af komponenter, der anvendes til fremstilling af solpaneler, samt komponenter til energieffektive varmepumper og lignende enheder. Dette håbes at øge væksten og investeringen i solpaneler og generelt sektoren for vedvarende energi, hvilket øger mængden af ​​ren, billig elektricitet til rådighed for landets indbyggere.

(https://apnews.com/article/biden-technology-environment-global-trade-ca939bfc5a428c6692beb3e7b4bf715b)


Andre politikker for at fremme udbredelsen af ​​vedvarende energi i økonomierne i lande verden over, hvis mindre direkte, er blevet implementeret, der afskrækker brugen af ​​fossile brændstoffer. Fossilt brændstofdrevne køretøjer bidrager med størstedelen af ​​CO2-emissionerne fra transportindustrien. Brændstoffer som diesel frigiver også en række andre skadelige gasser og partikler, som fører til miljøforringelse og luftforurening. Mange lande har taget skridtet til at forbyde produktionen af ​​dieselbiler inden 2035, inklusive USA og Storbritannien, et glimrende skridt til at reducere transportemissioner!

(https://www.vehicle-certification-agency.gov.uk/fuel-consumption-co2/fuel-consumption-guide/cars-and-emissions/)


Sikker energikilde


Vedvarende energi er blevet set som et godt middel til mange af verdens nuværende energiproblemer. Mange lande har implementeret lignende politikker med fokus på vedvarende energi for at fremskynde deres forfølgelse af netto-nul-emissioner. Lande er for nylig blevet særligt ansporet af de massive chokbølger i energisektoren forårsaget af den russiske invasion af Ukraine og efterfølgende sanktioner mod russisk olie, såvel som andre faktorer, såsom virkningerne af COVID-19, for at udvikle en nationalt sikker kilde til energi, som ikke er afhængig af fremmede magter.


Vedvarende energisystemer integreret i mikronet er i øjeblikket ved at blive implementeret for at hjælpe med at løse elektricitetsmanglen i mange afrikanske lande gennem non-profit organisationer. Velgørenhedsorganisationer som 'The Borgen Project' har integreret mikronet i landdistrikterne i afrikanske samfund siden 2011, der har hjulpet med at drive skoler, hospitaler og landsbyer. Disse mikronet producerer strøm med vedvarende energikilder, oftest solenergi på grund af den overflod af sol i afrikansk vejr. Strømmen styres derefter autonomt og lagres i en batteribank. Elektricitet kan så bruges af det omkringliggende samfund til at give en meget forbedret livskvalitet for beboerne.

(https://borgenproject.org/microgrid-technology-in-african-countries/)

bottom of page