top of page

Afkast af investeringen for din vindmølle

Vindmøller er ikke kun en god måde at reducere dit CO2-fodaftryk, de kan også reducere dine energiregninger! Vi vil undersøge, hvor mange penge din vindmølle kan spare dig på din energiregning og endda hvor mange ekstra penge du kan forvente at tjene på din vindmølle.

Som med mange ting, der involverer penge, er det svært at have et eksempel, der kan anvendes i alle situationer og miljøer. Vi vil skitsere et gennemsnitligt eksempel, men sørger for at tage dit særlige miljø med i beregningerne.

Til dette eksempel vil vi se på en TESUP MasterX vindmølle. Denne turbine genererer 1kW effekt under nominelle forhold (ved en vindhastighed på 12m/s). Når vinden ikke blæser helt så kraftigt, kan du forvente lavere elproduktion. Under hensyntagen til kapacitetsfaktoren i dit område (procentdelen af tid vindhastigheden er høj nok til at dreje din mølle) kan den samlede energi genereret af din vindmølle findes. Vi vil bruge en kapacitetsfaktor på 30 %, da dette er en typisk værdi i Europa.

1000W x antal timer i en måned (720 timer) x 0,3 (30%) = Energi genereret over en måned

Det svarer til 162 kWh pr. MasterX-mølle pr. måned! Et gennemsnitligt hus i Storbritannien bruger 250 kWh om måneden, så med kun to turbiner kan du eliminere dine energiregninger.

Forestil dig, at det var tilfældet, du har to møller, der producerer 324 kWh imellem sig. De ekstra 74 kWh er overskydende i forhold til dit energibehov, og du kan sælge denne elektricitet tilbage til dit lokale net. I Storbritannien er gennemsnitsprisen på elektricitet ~ £ 0,50, så denne elektricitet ville give dig £ 37 per måned.

Et komplet sæt med en MasterX-turbine, en TESUP-laderegulator og en TESUP-netinverter (kræves for at sælge elektricitet til nettet) koster €862. Det betyder, at dine møller efter 5 år har betalt for sig selv og kan begynde at give dig et overskud!

Prøv at beregne din egen tilbagebetalingstid for din opsætning ved hjælp af denne ligning:

Udgifter til udstyr £/(Overskydende elektricitet genereret af dine møller pr. måned kWh x prisen på elektricitet i dit område £/kWh x måneder om et år (12) )