top of page

Dronning Elizabeth II er gået bort

London Bridge er nede

Storbritanniens længst regerende monark, 96 år gammel, er død i Balmoral. Fagforeningsflaget på toppen af paladset blev sænket til halv stang kl. 18:30 BST, og en officiel meddelelse om dødsfaldet blev slået op udenfor.


Kongefamilien er gået ind i en sorgperiode. Officielle engagementer vil blive aflyst, og fagforeningsflag vil blive flaget på halv stang på kongelige boliger, regeringsbygninger, på tværs af de væbnede styrker og på britiske poster i udlandet.


Under hendes regeringstid havde hun set 15 premierministre begyndende med Winston Churchill og sluttede med fru Truss.Elizabeth Alexandra Mary Windsor

Hun blev født den 21. april 1926. Hun var det første barn af Albert, hertug af York. Hendes far var ikke en konge, da hun blev født. Men hun viste en følelse af ansvar over for monarki fra en meget ung alder. Efter abdikationen af kong Edward VIII i 1936, blev Elizabeths far kong George VI, og hun blev arving.


I 1947 giftede hun sig med Philip Mountbatten, fjern fætter, som blev hertug af Edinburgh.


Hun var 25, da hendes elskede far Kongen døde i januar 1952.


Dronningen

Da hun besteg tronen den 6. februar 1952, blev hun præsident for Fællesskabet og dronning af syv lande (Storbritannien, Canada, Australien, New Zealand, Sydafrika, Pakistan og Ceylon). Hun startede en ny Elizabethansk tidsalder.


Hun forpligtede sit liv til at tjene. Hun arvede og viede sit liv til kronen. For hende kom familien efter monarkiet. Hun var en fjern, men kærlig mor, prins Charles tog sig af de fleste børn.


Reformeret monarki

Elizabeth reformerede monarkiet til denne mindre ærbødige tidsalder og engagerede sig i offentligheden gennem gåture, kongelige besøg og deltagelse i offentlige begivenheder.


På trods af udtalelser fra mange embedsmænd optrådte hun på tv. Hun mente, at der skulle være integration med de mennesker, der sagde "Jeg skal ses for at blive troet".


Tak for den service, du gav dronning...gif
Seneste blogindlæg

Se alle