top of page

Fleksibel fremstilling af solpaneler

Solenergi er gradvist blevet mere og mere populær i løbet af de sidste par årtier. Både lande og virksomheder har set potentialet i teknologien og brugt masser af tid, kræfter og penge på at udvikle teknologien til en teknologi, der kan bruges af mange over hele kloden. Investeringen i denne teknologi har fået solpanelernes effektivitet til at stige drastisk, og prisen pr. kvadratmeter for solpaneler er faldet. Dette har gjort det muligt for solpaneler at være rentable i mange situationer. Uanset om du er en kraftværksleder, der bruger en mark fuld af solpaneler til at generere og sælge elektricitet, eller en individuel husejer, der bruger panelerne til at udligne noget af deres husholdnings energiforbrug. Denne teknologi er en fantastisk kilde til vedvarende energi og er helt afgørende for udfasningen af urene energikilder, der erstatter disse med renere, grønnere energikilder.Solenergi


Der er en grund til, at solenergi er så lovende en kilde til vedvarende energi. Mængden af ​​energi i form af solstråling (synligt og infrarødt lys), det vil sige energi udsendt fra vores sol, er ekstraordinært høj sammenlignet med vores eksisterende energikilder. I løbet af et år anslås det, at jordens overflade er ramt med cirka 23.000 TeraWatt års energi! Nu forstår jeg, at dette er et svært tal at få hovedet rundt på, trods alt er der ikke meget reference til så store tal.


Vi vil først se på, hvor meget strøm verden bruger på et år. Hele verden, med alle dens mennesker og industrielle aktiviteter inkluderet, bruger kun 18,5 TeraWatt års energi i løbet af et år! Så med den solenergi, der lander på jorden, kan du opfylde verdens energibehov 1.243 gange! Dette er gode nyheder for solenergi, især når man ser på mængden af ​​mulig energiproduktion fra andre, begrænsede kilder. Det anslås, at den mest rigelige, begrænsede energiressource, der er tilgængelig på planeten: kul; et stærkt forurenende brændsel kunne, hvis alt kul på jorden blev brændt, producere 830 TeraWatt år.


Fotovoltaik


Så det vigtigste spørgsmål involveret i solenergiindustrien er: hvordan kan denne energi opsamles og omdannes til elektricitet? Der er en række løsninger på dette problem, men den mest populære er brugen af ​​solpaneler. Kort sagt virker disse paneler ved at udnytte den fotovoltaiske effekt til at få elektroner i panelets særligt udvalgte materiale til at bevæge sig, når de rammes af fotoner (lysbølger). Bevægelse af elektroner er mere almindeligt kendt som elektricitet, derfor genereres strøm! Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan solpaneler fungerer, så følg venligst dette link: Grundlæggende trin i solenergiproduktion og -transimmition


Den mest omkostningseffektive måde at producere solpaneler på, især til boliger, er at bruge specielt forberedte siliciumplader til at producere solceller, og kombinere disse celler til at producere et panel. Selvom dette materiale ikke er det mest effektive materiale, der er tilgængeligt til elproduktion, når solpaneler går. Overfloden af ​​silicium i jordskorpen reducerer omkostningerne ved at bruge dette element i solpaneler betydeligt sammenlignet med de mere effektive solpaneler. Denne gode balance mellem omkostninger og effektivitet har ført til, at disse paneler er blevet brugt bredt på tværs af mange industrier.


Fordele ved fleksible solpaneler


En ulempe ved siliciumceller, der bruges i de fleste solpaneler, er cellernes skrøbelighed. Det betyder, at hvis cellen udsættes for høje kræfter eller bøjninger, vil den sandsynligvis splintre eller knække. Dette er grunden til, at solpaneler, som dem du måske ser på taget af et hus, normalt har en stærk støttestruktur for at sikre, at cellerne ikke kan bøjes eller beskadiges. Denne bærende struktur er konventionelt fremstillet af en metallegering såsom stål eller aluminiumslegering. Som et resultat tilføjes en stor mængde ekstra vægt til panelet. Dette begrænser anvendelsesmulighederne for panelerne, da de tunge paneler er sværere at transportere og montere.


Heldigvis er der en alternativ løsning til de mere skrøbelige paneler, der udvikles. Fleksible solpaneler er en udvikling på traditionelle solpaneler, der er blevet en mere populær mulighed i de senere år. De fleksible paneler er mere modstandsdygtige end deres monterede modstykker, monteret i hårdere, brudsikkert glasfiberforstærket plast i stedet for tungmetal og skrøbeligt glas. De fleksible TESUP solpaneler er så robuste, at du endda kan gå på dem! TESUP fleksible paneler er også meget lettere end traditionelle paneler, der kun vejer 2 kg!
Med disse fordele er de fleksible TESUP-solpaneler meget bærbare og kan tages med til arrangementer for at oplade telefoner eller strømlys! Desuden betyder panelernes vandtætning og saltvandsbestandighed, at de nemt kan påføres en båd eller endda en varevogn for at generere strøm på farten! Med en så lovende teknologi ved hånden, har TESUP for nylig investeret i at forbedre de fleksible produktionsmuligheder for solpaneler. Virksomheden udvikler sin egen produktion for at sikre, at TESUP har kontrol over alle trin i fremstillingsprocessen og kan levere det bedste produkt, som TESUP kan!
Denne udvikling har betydet, at TESUP har søgt at udvide sin produktionsbase, hvilket bringer en ny placering, især med fokus på fremstilling af solpaneler, ind i TESUP-folden, hvilket gør det muligt for TESUP at bringe dig produkter af højere kvalitet med TESUP kvalitetskontrol hele vejen gennem produktionsprocessen! Ifølge Advanced Market Energy vil fleksible solpaneler kun stige i popularitet i løbet af de kommende år, efterhånden som folk bliver mere interesserede i at reducere deres indvirkning på planeten og dens miljø. Sørg for, at du er på forkant, tag et kig på TESUPs fleksible solpaneler og se, hvad du synes.bottom of page