top of page

Fossile brændsler og fremmede magter

Med verden i uro over den russiske invasion af Ukraine og de sanktioner, som mange lande over hele verden har pålagt russisk handel, er det vigtigt at reflektere over virkningerne, og hvordan de kan reduceres eller afbødes. Dette inkluderer virkningerne på ikke kun ukrainere, men resten af verden. Nu er det et godt tidspunkt at se på konflikter om ressourcer og magt, samt deres virkninger og hvordan de kan stoppes. Ved at se på, hvordan verden generelt har reageret på udviklingen på verdensscenen, kan vi finde og fremhæve problemer med det moderne samfund og begynde at afhjælpe disse problemer. Mange af problemerne rundt omkring på jorden skyldes manglende adgang til ressourcer, som regel som følge af ikke at jorden løber tør, men ukorrekt og ulige fordeling af disse ressourcer. Det er naturligvis et stort problem, som et lille blogindlæg ikke kan løse, men det kan i det mindste fremhæve nogle tilfælde for at få dig til at tænke.


https://www.hurriyetdailynews.com/justice-for-olive-trees-blocks-coal-plant-plan-74190


Olieafhængighed og dens konsekvenser


Et stort problem fremhævet af den seneste konflikt og de deraf følgende konsekvenser er verdens overdrevne afhængighed af russisk olie til alt fra energi til plastikproduktion. Rusland var en af ​​verdens største eksportører af olie, især til Europa, indtil sanktioner pålagt landet af det internationale samfund skar denne eksport ned til 0. Dette pludselige fald i olieforsyningen til andre lande har fået energileverandørerne til at kæmpe efter olie for at følge med. med efterspørgsel fra deres forbrugere. Dette er kommet på et særligt dårligt tidspunkt for det globale energimarked, da en kold vinter har mindsket naturgasforsyningen.


Denne mangel på olie har foranlediget en genopblussen af ​​olieudvinding i andre lande, såsom USA, der har udvidet deres oliefracking-operationer på tværs af Texas og de sydlige stater. Disse udvidelser er som reaktion på stigende oliepriser, som kan retfærdiggøre stigningen i omkostningerne ved at producere den frackede olie sammenlignet med billigere russisk olie. Fracking er en ekstremt skadelig proces for miljøet, især lokale miljøer, som oplever forurening af grundvand og jord, hvilket fører til dårlige vandkilder for lokale indbyggere og det omkringliggende dyreliv.


https://www.reuters.com/business/energy/us-oil-producers-ramp-up-fracking-sign-stronger-output-gains-2022-01-12/


Lokalt fremskaffet energisystem uafhængighed


Ideelt set ville verden benytte denne lejlighed til at udvide produktionen af ​​vedvarende energi over hele verden og derfor reducere afhængigheden af ​​fossile brændstoffer og stærkt forurenende energikilder. Dette ville have virkningen af ​​ikke kun de sædvanlige fordele ved vedvarende energi såsom mindre luftforurening og opvarmningseffekter, men har også den ekstra fordel, at det reducerer afhængigheden af ​​fremmede magter, når alt kommer til alt, kan ingen stjæle solen eller vinden! Dette er blevet bakket op af mange indflydelsesrige personer, der har foreslået en afsløring af nationale energiforsyninger baseret på import til et lokalt energisystem.


Det ville i øvrigt også være et godt tidspunkt at reducere dit hjems eller din virksomheds afhængighed af et noget flagende nationalt net ved at reducere dit strømforbrug fra nettet. Du kan styrke dit hjems strøm ved at drage fordel af høje energipriser (og ikke blive offer for dem) ved at investere i en kilde til vedvarende energi til at drive fra dit hjem, såsom en vindmølle eller et solpanel. På denne måde kan du generere din egen strøm på en ren og lokalt indkøbt måde, mens du også stoler mindre på et potentielt ustabilt nationalt net.Oliventræer afskåret

Desværre kan denne mangel på energi i nogle tilfælde føre til vold. Et elproduktionsselskab i Tyrkiet, der ønsker hurtigt at udvide sin elproduktion ved at bygge et kulkraftværk i regionen. Brugen af ​​kul i denne situation er ikke det mest sørgelige aspekt. Det valgte sted lå i en skov af oliventræer lige uden for Yirca Village i Manisa-provinsen. Som et resultat fældede virksomheden over 6000 oliventræer for at forberede stedet til byggeri. Dette er ikke kun et stort tab for det lokale miljø, men også for landsbybeboerne, som var afhængige af oliventræerne til indtægt.


Landsbybeboerne søgte at forsvare oliventræerne fra det indtrængende selskab ved at bevogte dem dag og nat i 52 dage. Men i en visning af absolut korruption og udnyttelse lovede virksomheden sine bygge- og sikkerhedsarbejdere job og pensionsmidler på betingelse af, at arbejderne angreb landsbyboerne, der modsatte sig byggeriet. Det førte til, at træerne blev fældet. Efter en del protester fra lokale beboere og indgriben fra kommunen er planerne for anlægget blevet skrottet. TESUP håber, at virksomheden bliver stillet for retten for sine handlinger.Overkommelig energi: sol og vind


Med mange virksomheder og organisationer, der vedtager vedvarende energikilder, såsom en af ​​verdens største militærstyrker, er det måske på tide, at resten af ​​verden følger trop. En introduktion af elproduktion gennem vedvarende kilder ville reducere verdens afhængighed af begrænsede ressourcer betydeligt til fordel for en rigelig forsyning af vedvarende energi, som alle kan bruge. Når alt kommer til alt, er mængden af ​​energi, der rammer jorden i form af sollys hver time, nok til at mætte verdens energibehov i et helt år!


Jordens vindenergi er også en del af dette! Vinden på jorden genereres af strømme, der røres op af varmen fra solen. Ved selv at høste en lille del af disse rigelige energikilder kunne vi levere nok strøm til alle at bruge uden at være afhængig af faldende forsyninger af begrænsede ressourcer. Og det inkluderer ikke engang kilder som geotermisk eller tidevand! Der er mere end nok at gå rundt om. På denne måde kunne volden, der startede som en reaktion på reducerede ressourcer, sænkes, hvilket gavner alle verden over. TESUP er glade for at være en del af en så lys og inspirerende fremtid.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page