top of page

Hvad er AC-strøm?

Når du læser TESUP-turbinebeskrivelserne, bemærker du måske, at TESUPs møller alle producerer vekselstrøm, men hvad betyder det?AC power står for Alternating Current power, dette er i modsætning til DC power eller Direct Current.


Jævnstrøm er den mere simple form for strøm: Et konstant spændingssignal, som er resultatet af elektroner i en ledning, der bevæger sig efter hinanden. DC-strøm er at foretrække til brug i husholdningselektronik, da det giver mere ensartet strøm til enheden. Dette er grunden til, at de fleste af dine enheder har en DC-strømkonverter fra stikkontakten på væggen.


Vekselstrøm er den type strømtransmission, der bruges af nationale net og elleverandører. Det er signalet, der genereres af elektroner, der bevæger sig frem og tilbage i en ledning. Selve signalet består af en simpel sinusbølge, hvor spændingen går mellem positiv og negativ. Afhængigt af hvor mange faser af sinusbølger der bruges, vil signalet være en kombination af overlappende sinusbølger. Generelt jo flere forskellige faser et signal har, jo mere stabil er signalets spænding.

TESUP-turbinegeneratorer bruger 3-fasede generatorer (ligesom de større generatorer, du kan se i et stort kraftværk), dette er den bedste måde at generere elektricitet fra en roterende bevægelse, den slags bevægelse du får fra en vindmølle. (Hvis du er nysgerrig efter 3-fasede generatorer, har TESUP endnu et indlæg om disse!) Det betyder, at den elektricitet, de genererer, er 3-faset vekselstrøm. På grund af variabiliteten i vindforhold og derfor rotationshastighed af generatoren, er vekselstrøm genereret under virkelige forhold ikke et stabilt sæt af sinusbølger, men snarere sinuslignende bølger, som varierer i amplitude og frekvens.


Den 3-fasede vekselstrøm udsendes fra turbinen i 3 separate ledninger, disse ledninger forbindes til laderegulatoren, som bruger et AC til DC konverteringskredsløb til at konvertere den indgående vekselstrøm til jævnstrøm (overraskende nok). Dette gør strømmen velegnet til brug ved opladning af batterier.


Hvis du også vælger at have en inverter i dit system, konverterer denne enhed strømmen tilbage fra DC til AC for at matche den strømtype, der bruges i nationale net. I denne tilstand kan du sælge energi genereret af din turbine til nettet!


#vindturbine#acpower#renewableenergy#energy#renewable#vindkraft#renenergi#Atlas2.0 #elgenerator#bedre fremtid#elkraft#vindenergi#vind#rentmiljø#elektricitet

bottom of page