top of page

Dette er en vigtig dag for alle mennesker, men vi i TESUP værdsætter især denne dag.

Fra denne artikel vil du lære om Earth Day-historien, og hvorfor vi skal fejre den.


Vi ved fra vores daglige liv, hvordan menneskelig aktivitet påvirker naturen. Selv om vi er en del af et kompliceret natursystem, har vi først for nylig indset, hvor skadelig vores tilstedeværelse på Jorden kan være.Hvorfor bekymrer det dig?


De miljømæssige problemer, der er direkte forbundet med energiproduktion og -forbrug, såsom luftforurening, klimaændringer, vandforurening, termisk forurening og bortskaffelse af fast affald. Emissionen af ​​luftforurenende stoffer fra afbrænding af fossile brændstoffer er hovedårsagen til luftforurening.

Så hver gang vi bruger elektricitet til at oplade vores telefoner, tænde vores hjem selv læse vores e-mails og bruge internettet – blev vi ubevidst en del af lange forureningskæder.

Sammen med industrialiseringens vækst og globaliseringen i verden steg forureningsniveauet dramatisk.

Vi i TESUP siger altid, at brug af ren energi er meget billigere for os nu og sikrere fremtidige generationer.


I år vil mennesker verden over fejre den 52. Jordens Dag den 22. april 2022. Temaet er Invest In Our Planet.

Men lad os tage et kig, hvordan startede vi med at fejre det?

I løbet af 1960'erne var senator Nelson opmærksom og blev i stigende grad begejstret for miljøets tilstand og manglen på statslig kontrol og beskyttelse der. Et anlæg eller en fabrik kunne slippe deres giftige affald i søen, og der var intet ulovligt i det. Mærkeligt, er det ikke?Senator Nelson

Derfor var han så bekymret og hyrede Harvard jurastuderende og aktivist Denis Hayes til at hjælpe med at arrangere en national dag dedikeret til miljøet.

Der er blevet lanceret mange uformelle foredrag og diskussioner om et emne om miljøbeskyttelse.

Den 22. april 1970 blev den første Earth Day afholdt. Mere end 20 millioner amerikanere besøgte foredragene og andre begivenheder.Som et resultat blev Environmental Protection Agency oprettet, og lovene om ren luft, rent vand og truede arter blev underskrevet. Earth Day er blevet fejret den 22. april hvert år siden 1970. I 1995 blev Gaylord Nelson tildelt præsidentens frihedsmedalje for sit miljøarbejde.Alle disse handlinger bragte os klar vision om vores daglige rutine og tvang verdens ledere til at flytte deres opmærksomhed mod voksende miljøproblemer.

For eksempel underskrev 174 lande og EU på Jordens dag 2016 Paris-aftalen ved åbningsceremonien i FN's hovedkvarter i New York. Partskonferencen er en international politisk reaktion på klimaændringer, som begyndte i 1992. COP21, også kendt som klimakonferencen i Paris, bragte parterne sammen for at nå et universelt mål om klimaet: at holde den globale opvarmning under 2°C. Alt dette skete takket være til senator Nelson, Jordens far.

Som det blev sagt før, kommer den største forurening fra elproduktion.


Så hvad kan vi gøre her?


Vindmøller skaber ikke emissioner, der kan forurene luften eller vandet, og de behøver ikke vandkøling. Vindmøller kan også sænke fossile brændslers elproduktion, hvilket vil føre til lavere total luftforurening og kuldioxidemissioner.

Generering af energi med vindmøller har mindre virkninger på planeten end mange andre evergy kilder.


Nogle tal skal nås...

I dag menes vindenergi at være et vigtigt alternativ til vedvarende energikilder.

Det hjælper med at reducere CO2-emissioner og afbøde klimaændringer på grund af dets høje ydeevne, brede ressourcefordeling og konkurrencedygtige priser. I forbindelse med den globale energiomstilling har vindenergi et stort udviklingspotentiale med en global kumulativ kapacitet på 651 GW ved udgangen af ​​2019 og en forventet 5806 GW i 2050. Det strålende vindenergiscenarie forventes at imødekomme den stadigt voksende energi efterspørgsel, spare omkring 23 milliarder tons CO2 og skabe millioner af nye job i vedvarende energi-industrikæder inden 2030.


Vi fejrer Jordens Dag i TESUP hver dag ved at hjælpe mennesker med at minimere indvirkningen af ​​elforbrug og -produktion på naturen.


Fejr det med os ved at blive energiren i dag!

bottom of page