top of page

Opladning af et elektrisk køretøj med din egen kraft!

Bæredygtig teknologi er i fremmarch! Mange lande rundt om i verden er begyndt at tilskynde til indførelse af teknologier, der forbedrer miljøet. En sådan teknologisk udvikling er udrulningen af ​​elbiler, busser og andre former for transport. At øge mængden af ​​bæredygtig transport i verden er en fantastisk måde at reducere emissioner og effekten af ​​at transportere mennesker og gods rundt om i verden på miljøet som helhed. Mange mennesker er begyndt at følge denne trend med udvikling af elektrificerede køretøjer ved at købe deres helt egen elbil for at opfylde deres daglige transportbehov i stedet for forurenende biler med forbrændingsmotorer. Selvfølgelig er dette en fantastisk måde at reducere en persons påvirkning af miljøet på, reducere kulstofudledningen fra selve bilen. Men hvis den strøm, der bruges til at oplade bilen, kommer fra naturgas- eller kulkraftværker, sendes emissionerne bare et andet sted hen, hvilket reducerer den potentielle påvirkning af elbilteknologi.

Løsningen på dette problem er at generere den elektricitet, der bruges til at drive bilen uden at skabe emissioner. Vedvarende energi er en fantastisk måde at opnå dette på ved at udnytte den naturlige, emissionsfrie energikilde, som er vind, sol og tidevand. Dette er fantastisk i konceptet, men svært i praksis. Den elektriske energi, de fleste mennesker har adgang til, kommer fra et givet lands elnet. På nuværende tidspunkt er en stor del af den strøm, der produceres til elektriske energinet, genereret fra ikke-vedvarende kilder såsom naturgas og kul.


Disse energikilder udsender forurening til miljøet, især kuldioxid og andre opvarmningsmidler, hvilket fremskynder processen med global opvarmning. Desværre kan den energi, der tages fra de fleste landes net og bruges i et elektrisk køretøj i øjeblikket, ikke anses for at udsende nul forurenende stoffer, da forurenende stoffer udledes indirekte for at drive bilen. Energiselskaber og regeringer søger hurtigt at dekarbonisere nettene for at reducere andelen af ​​elektricitet, der produceres gennem forurenende kilder. Dette ville indebære at reducere afhængigheden af ​​fossile brændstoffer såsom naturgas og kul og bytte dem ud med vedvarende kilder såsom vind og sol.(https://yourenergy.extension.colostate.edu/fuels-electric-grid/)


Så hvordan sikrer du dig, at den elektricitet, der bruges til at drive din bil, er fuldstændig forureningsfri og vedvarende? Nå, der er to hovedmetoder. Den første er at tilmelde sig en energiudbyder, der leverer hundrede procent af deres energi gennem helt vedvarende og grønne kilder. Dette kan opnås ved at kigge ind på en given udbyders hjemmeside og undersøge deres politik for vedvarende energi. Det kan også opnås ved at se på sammenligningswebsteder og artikler for at se, hvilke udbydere der bruger vedvarende energi.


Denne første metode kan nogle gange være en smule vanskelig i praksis. Nogle områder er låst til at bruge en bestemt energiudbyder eller er låst til en lille række af udbydere som følge af tilgængelighed af infrastruktur i nærheden, for eksempel kan en elmåler ejet af et bestemt firma installeret i dit hus skal udskiftes for at skifte udbyder. Det kan også være svært og ubelejligt rent faktisk at skifte med mange udbydere, hvilket gør det svært at forlade deres elforsyningstjenester. Der kan også være andre faktorer i, hvilken eludbyder du gerne vil henvende dig til, såsom pålideligheden af ​​deres elforsyning.(https://www.electronicsb2b.com/important-sectors/consumer-electronics-and-gadgets/the-benefits-and-challenges-of-using-smart-energy-meters/)


Den mere kontrollerbare måde for dig at bestemme, hvordan din strøm genereres, og den anden metode på vores liste, er simpelthen at generere din strøm selv! At kontrollere hvert trin i din elproduktion er den bedste måde at sikre, at der ikke skabes forurening til at generere din energi. Dette kan opnås på nogle få måder, hvoraf de mest populære er vindmøller og solpaneler. Disse teknologier kan hjælpe dig med at generere strøm derhjemme med minimal indsats fra din side, du skal bare sætte den op, så er den klar til passivt at generere strøm til dit hjem.


Men da vi taler om elektriske køretøjer og elproduktion i hjemmet, kan du spørge, hvor effektiv er en tagmonteret strømgenerator? Hvor lang tid vil det tage at oplade mit elbil til fuld opladning? Nå, lad os tage et kig! Vi tager den nyligt godkendte til brug i Storbritannien, Citroen Ami. Et vidunderligt lille elektrisk køretøj, perfekt til bykørsel. Og vi vil se, hvor lang tid det kan tage at oplade denne bils batteri til fuld. Til at starte med er batterikapaciteten af ​​dette køretøj 5,5 kWh, hvilket giver batteriets rækkevidde på 48 mil.Udnyttelse af vindens kraft


Dernæst skal vi vælge en vindmølle at oplade dette batteri med. Lad os gå med TESUP Atlas 4.0. Denne vindmølle kan generere 4 kW ved sin nominelle effekt! Ved at snurre med sin nominelle hastighed som et resultat af 15m/s vind i hele varigheden, ville denne turbine generere nok strøm til at oplade batteriet i Citroen Ami på kun 1 time og 23 minutter! Desværre er dette potentielt ikke realistisk, da turbinen næppe vil snurre konstant ved dens nominelle hastighed. Metoden til at bestemme den faktiske sandsynlige elproduktion er ved at bruge en kapacitetsfaktor.


En kapacitetsfaktor angiver, hvor sandsynligt det er, at en vindmølle snurrer på grund af vind på et givet tidspunkt. Denne værdi er cirka 30 % af tiden i et relativt blæsende land som f.eks. Storbritannien, for dit område, se på dine nationale meteorologdata for at se gennemsnitlige vindhastigheder. Derfor er den estimerede effektive elproduktion fra en Atlas 4.0 i Storbritannien omkring 1,2 kW. Alt sammen betyder dette, at strømmen til at oplade batteriet i en Citroen Ami kunne genereres på omkring 4 timer og 35 minutter! Slet ikke dårligt! Denne tid kunne endda nedbringes ved at installere flere vindmøller!


Så hvis du har et elektrisk køretøj, kan det være værd at kigge efter en vindmølle til dit hus for at hjælpe med at oplade dit elektriske køretøj og gøre din transport mere kulstofvenlig!

bottom of page