top of page

TESUP turbine påvirkning af miljøet!

At omstille Jorden til vedvarende energikilder er vigtigt for planetens fremtid. Du kan bidrage til denne omstilling ved at generere noget af din indenlandsk brugte strøm ved at bruge vedvarende energi. En TESUP-turbine er en måde at nå dette mål på!


Lad os tage et kig på en ny TESUP Magnum 5-turbine for at se, hvor meget strøm den kunne generere.


En Magnum 5-mølle genererer 5000 watt i sekundet, når den roterer under dens nominelle vindhastighed på 15 meter i sekundet. Det betyder, at vindmøllen ved fuld kapacitet genererer 120 kWh over 24 timer. Til reference bruger den gennemsnitlige britiske husstand cirka 3300 kWh om året.


Desværre kan vinden ikke stole på at have så høje hastigheder hele tiden. For at tage højde for dette vil vi anvende en kapacitetsfaktor på 30 %. Det betyder, at vindmøllen snurrer med kapacitet 30% af tiden. Der kan være andre ineffektiviteter involveret for at reducere dette yderligere.


Så! Med den anvendte kapacitetsfaktor kan møllen generere op til 36 kWh om dagen, hvilket slet ikke er dårligt!


Det er svært at sammenligne dette direkte med et fossilt brændstofalternativ, da fossilt brændstofbaseret elproduktion normalt udføres i større skala.


Ikke desto mindre bruger denne generator 2,5 liter brændstof i timen sammenlignet med en lille 8kW dieselgenerator med 75 % belastning. Svarer til 60 liter i løbet af en dag. Afbrænding af en liter diesel vil svare til cirka 2,5 kg CO2-udledning.


At producere den samme effekt på 36 kWh om dagen, resulterer i udledning af cirka 45 kg CO2!


Dette er naturligvis et ekstremt eksempel, da større kraftværker er meget mere effektive til at producere elektricitet end en lille generator. Men man kan se, hvordan brug af vedvarende energi til at generere noget af din husholdningsenergi virkelig kan hjælpe med at reducere dine emissionsniveauer!bottom of page