top of page

Vind - Solcelle hybridsystemer

Mange mennesker er begyndt at forsyne deres hus med vedvarende energi, og hvorfor ville du ikke det? Det er en god idé! Der er et par muligheder for, hvilken type vedvarende energi du måtte have knyttet til dit tag. De mest populære er solcelleanlæg og små vindmøller. Solcelleanlæg genererer elektricitet ved at indsamle fotoner (små pakker af lysenergi) og konvertere deres energi til elektricitet specifikt ved brug af lysfølsomme materialer. De vindmøller, der bruges i hjemmet, kan skalere hele vejen fra en lille vindmølle af modstandstypen, der bruges som vindmåler (en enhed til måling af vindhastighed) monteret på taget af et hus hele vejen til en semi-industriel 50kW vindmølle, tænk på en storstilet havvindmølle og skaler den lidt ned, der sidder for enden af din have. TESUP-turbiner er et lykkeligt medium mellem de to med en effekt på 800 til 5000 watt.


Fotovoltaik (PV)


Fotovoltaik (PV) er fantastisk til at drive dit hus, især med faldende priser og stigende effektivitet. Med nye fremskridt inden for materialevidenskab, når de anvendes til solcelleanlæg, er effektiviteten (hvor meget af sollysenergien, der omdannes til nyttig, elektrisk energi) af solpaneler stigende, især i de dyrere turbiner i industriel skala. Vigtigere for forbrugerne er de seneste forbedringer af fremstillingen af fotovoltaisk materiale, som har reduceret omkostningerne drastisk gennem årene. Kombiner dette med den øgede effektivitet af disse solpaneler, og du har en opskrift på en god del lokaliseret elproduktion.


Men hvad med på en overskyet dag? Du spørger. Der vil ikke være nok sollys til at drive mit hus ordentligt! Du siger. Nå, det er her hybrid energisystemer kommer ind! Ved at diversificere de energisystemer, du bruger til at generere elektricitet, kan du drage fordel af alle slags vejrforhold, undgå overdreven nedetid og forbedre sammenhængen i elproduktionen. Det vil derfor være en god idé at diversificere din elproduktion, da det normalt sker, når går solen væk? Det begynder selvfølgelig at blæse! At investere i en vindmølle ville være en god måde at hjælpe med at sikre, at du altid har strømproduktion tilgængelig.





CCC? Fælles Charge Controllere selvfølgelig!


I mange indenlandsk anvendte PV-systemer, så længe du ved, hvad du laver (dvs. har elektrikerkvalifikationer/erfaring i branchen), kan en vindmølle nemt integreres i dit hjemlige elsystem med en minimal mængde ekstra hardware, tillader en nem overgang fra et PV-system til et hybridsystem! PV-systemer, når de er tilsluttet en ekstern elektrisk belastning (opsat til at oplade et batteri for eksempel), kræver en laderegulator for at sikre, at den korrekte spænding påføres systemet, hvilket sikrer sikkerheden og pålideligheden af de elektriske komponenter.

Heldigvis for håbefulde ejere af hybridsystemer, bruger vindmøller og solcelleanlæg en lignende ladekontrolopsætning! Hvor godt! Selvom PV-systemer producerer jævnstrøm (spændingen forbliver konstant), og vindmøller producerer 3-faset elektricitet (spændingen svinger en smule), omdannes den PV-genererede elektricitet gennem laderegulatoren til 3-faset!


Hvis du er interesseret i, hvad TESUP har at tilbyde af laderegulatorer, så led ikke længere!




TESUP har allerede travlt med at operere i hybridindustrien

Faktisk bliver TESUP-vindmøller allerede taget i brug i den hybride indenlandske vedvarende energiindustri. De bliver ansat i marken af virksomheden Ewa Energie for at give deres kunder et mere robust hjemligt energiproduktionssystem! Ewa Energie er en tysk virksomhed, som giver sine kunder rådgivning om indenlandsk elinstallation, der hjælper kunderne med at beslutte, hvordan de bedst kan forsyne deres hjem med vedvarende energi. De er tidligere kunde hos TESUP og har brugt TESUP-vindmøller til flere af deres projekter, både på hjemmeprojekter og små virksomheder.


TESUP har for nylig arbejdet tæt sammen med en virksomhed, der ønsker at anvende en hybrid vedvarende energiløsning til deres problem. Virksomheden, Agderport, installerer automatiske vejafspærringer, der drives elektronisk og har brug for en måde at levere ensartet strøm til deres elektriske systemer. Da disse barrierer skal installeres i Norges ørken, er det en ganske vanskelig opgave at skaffe strøm fra nettet! I stedet for at føre lange, dyre kabler til stedet har Agderport klogt besluttet at anvende vedvarende energi på stedet for at få arbejdet gjort.


Agerport-specifikationer


Det valgte system bruger en kombination af to solpaneler (til at fange alle vinkler af solen, mens den går ned) og en 750 watt AtlasX-vindmølle. På denne måde kan systemet generere energi fra flere kilder, hvilket giver mere ensartet strøm til systemet og sikrer, at barrieren altid har kraften til at fungere korrekt. Når solen skinner, lader solpanelerne systemet op, og mens solen er væk og vinden blæser, begynder AtlasX at dreje og overtager strømproduktionen og opladningen af systemet!


Naturligvis har projektet også et hårdt behov for en robust ladecontroller for at sikre, at strømmen styres korrekt og ikke beskadiger udstyret, trods alt ville det ikke nytte noget konstant at skulle køre ud og reparere systemet! Agderport har naturligvis valgt en TESUP charge controller til at implementere i deres system. Denne kompakte controller passer godt ind i dens beskyttelsesboks og sikrer, at systemet oplades korrekt. TESUP er meget begejstret for at arbejde sammen med Agderport om et så interessant og meget nyttigt projekt!

bottom of page